9 d’abr. 2011

Líbia 2011 - Espanya 1939


Fa uns dies (22 de Març), en relació amb la esperpèntica "votació" al Congrés dels Diputats de la intervenció o no a Líbia, vaig deixar un comentari en aquest mateix mur (fisbuk) lamentant la trista actuació de Joan Ridao en aquest context.


He de matisar però el fet en si, perquè si bé a títol personal he de atribuir-li el mèrit a cap visible, és a dir al Sr. Ridao, també cal fer-ho extensiu a la seua pròpia formació política.


A dia d'hui no he vist cap comentari públic de cap dirigent, ni cap moviment lamentant el fet, pel que és de rebut entendre que el vot va ser compartit.


Si no és així, que no saben, no contesten, no volem embrutar la campanya electoral pròpia o la imatge del proper candidat a la presidència del partit segueixen sent còmplices d'aquesta barbaritat.


Ara bé, si el vot no va ser compartit amb la resta de la seua formació encara estan a temps de rentar la seua imatge. Esquerra no és Ridao, com portaveu hauria d'haver adequat la seua participació en aquest esperpent a l'opinió general dels seus companys.


El personal que va participar en la campanya que el va portar al Congrés, no va dedicar el seu temps i esforços a situar a una persona a un escó, sinó a dotar de representació parlamentària a un projecte. I en aquest projecte no incloïa fer-le el favor a Sarkozy de cara a unes eleccions locals a l'estat veí. Ni donar suport a una causa islamista en rebeldía. Ni a donar suport a intervencions militars a la recerca de combustibles fòssils més barats.


Sent coherent amb el discurs oficial del seu partit hauria de rectificar. O bé demanant disculpes públiques reconeixent el seu error i / o fins i tot posant a disposició dels seus companys l'escó. I si no, haurien de ser els seus propis companys els que demanessin a reflexionar i esmenar eixe greu error.


Fa un parell de dies (ahir?) linké a una entrevista en què comentava que "dos anys com a secretari general no ho deslegitimen per liderar ERC", i té raó. El que el deslegitima per liderar ERC és la presa d'aquest tipus de decisions.


No obstant això si ERC comparteix aquest punt de vista i l'assumeix com a propi ... queda més que clar que aquest no pot ser el projecte d'aquells ciutadans compromesos en una causa antiintervencionista, o simplement a favor de democràcies igualitàries, no d'esperpents a repúbliques religioses ... és preferible una dictadura light aconfessional disposada a millorar en matèria de drets humans, que una falsa democràcia religiosa on els drets humans se'ls passen pel folre del Coràn com a l'Irán, o de la Torà com a Israel ... Entre altres coses perquè el que no vulgues per tú, no ho vulgues per al veí ...


Em sap molt greu però votar a favor de la intervenció a Líbia es legitimar històricament la participació nazi i feixista a la España del 39...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada