19 de maig 2011

De perroflautas i Alfredos




Porte uns dies profundament inquiet. Naturalment conspiranoic i lamentablement ben informat (o això crec) ... no puc concebre que un moviment del rotllo del que aquests dies s'està visualitzant "espontàneament" a la Puerta del Sol i per contagi en altres punts al sud dels Pirineus no tinguin una mà fosca al darrera.


Primer perquè d'espontani té el mateix que jo de feixista. Donant voltes buscant informació en portals de modernets alternatius resulta que ja fa mesos que organitzat.


Segon perquè segons la visualització del mateix moviment aquest sembla en si mateix el fi i no l'eina.


Igual que moltes vegades el moviment okupa no aconsegueix separar en la pràctica els conceptes d'objectiu i eina. L'objectiu mai és una casa okupada, és sempre un centre social alternatiu. L'okupació de l'espai és l'eina. No al revés.


Aquí passa semblant. No hi ha un objectiu, una reivindicació clara més enllà de la demagia de "No els votes" que inclou a tothom al mateix sac. Sense separar el concepte de la política d'el polític i considerant a aquests últims iguals sense discriminar per ideologia i posicionament.


El que ara mateix, sobre la marxa, i davant les incipients crítiques per part d'alguns mitjans de comunicació (la extremadreta de vegades encerta ... igual que els altres mai encertem 12 a la Quiniela...), part dels organitzadors estiguen oferint algunes propostes concretes no exclou que l'origen no sigui molt fosc. Que la permissivitat del ministeri, i l'ocasional ajuda extra no facen molt mala olor.


Detalls com el bombo que els estan donant en mitjans oficialistes, la diferència de qualitat entre la programació normal i habitual i la dedicada al cas (els propis acudits del Intermedi ...) i alguns detalls extres, donen la sensació que estava preparat , i que estava prevista la crítica conspiranoica com a resposta.


Si fins i tot el món batasunix va assumir que l'única forma d'oferir alternativa era acceptant les normes del joc i jugar a la mateixa lliga. No em trago que aquest moviment sigua essencialment esquerranós, i menys des de la dinàmica de "No hi ha futur" punki i obsoleta.


El futur a fi de comptes som nosaltres, cada un de nosaltres, i si acceptem que no hi ha una eina representativa l'haurem de fabricar. Si el món batasunix ho va fer, és d'una covardia immensa el plorar i no buscar les castanyes de la mateixa manera que ells ho van fer.


Sempre hi ha alternatives. Si no es vol donar el pas i presentar una agrupació d'electors (a Madrid només haurien necessitat 8000 firmites de res), sempre hi ha l'alternativa del vot massiu de càstig. Anda que no ens anàvem a partir la caixa veient un ultra perdut a l'Ajuntament de Madrid, o al Parlament valencià, o el cas contrari que collons! un verd, o un independentista rotllo Astèrix i Obèlix davant dels romans molestant i donant per cul.


En definitiva, i per si no havia quedat clar, crec que aquesta vegada Intereconomía ha encertat (almenys en part) i possiblement el "hamijo" Alfredo estigui deixant a l'alçada d'un amateur al memorable Goebbels ... i deixant per gilipolles a tot estos pseudo-punkis urbanitas que li estàn fent la feina bruta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada